25 Let

Iztok Seljak, ambasador vrhunske mobilnosti

21. maj 2018

Že pred leti je Iztok Seljak vedel, da konkurenčne prednosti ne prinaša le tehnologija, temveč predvsem ljudje. Prihodnost vidi v zeleni mobilnosti ter kombinaciji domačega in tujega znanja.

Foto: Jani Ugrin

Vsak vidik mobilnosti je zanj in za podjetje, katerega direktor je, pomemben. A za prihodnost je ključna zelena mobilnost. »V Hidrii prispevamo k zeleni mobilnosti s prebojnimi inovacijami v motorjih z notranjim zgorevanjem in v električnih pogonih. Sam se zaradi še premajhnega dosega električnih vozil glede na moje dolge poslovne poti službeno vozim z visoko učinkovitim in čistim dizlom, doma pa smo glede na manjše razdalje, ki jih prevozimo, že pred tremi leti presedlali tudi na hibrid in električni avtomobil,« pravi Iztok Seljak.

Prisega tudi na kombiniranje domačega in tujega znanja kot odličnega načina za mobilnost novih idej in pridobivanje izvirnih tehnoloških rešitev. »Znanje je danes globalno. V Hidrii po principu odprtih inovacij tako iščemo najboljše za nas relevantno znanje, kjer koli na svetu je razpoložljivo, in nastopamo kot inovativni integrator vseh njegovih zelo različnih nosilcev,« razloži.

V jedru mobilnosti so visoko tehnološke prebojne inovacije. Vedno je bilo tako. Brez vizije in poguma za njeno uresničevanje ni stvarne zelene mobilnosti. Poznate pravo pot?

Zaradi številnih obveznosti in pregovornega pomanjkanja časa želi v avtomobilu čim hitreje priti z ene lokacije na drugo, a ob koncih tedna in med dopustom si dovoli, da vožnja postane tudi užitek in sama sebi namen. Za užitke pa si je vredno vzeti čas.

Vrhunska mobilnost je zanj rezultat pospeška v inovacijah in s tem v tehnologiji: »Ta izjemni pospešek povzroča na eni strani dekarbonizacijo, na drugi strani pa ga omogočajo digitalizacija in novi poslovni modeli. Res vrhunsko mobilnost zagotavlja predvsem visoka tehnologija zadnje generacije. To pa istočasno pomeni tudi povečevanje nostalgije in razumevanja vrhunskosti vožnje tudi s starejšimi avtomobili.« Človek se namreč s pravimi spomini lahko vrhunsko počuti tudi v dvajset let starem babičinem Golfu.

 

6 blagovnih znamk pod isto streho